Un miler de persones s'han concentrat aquest dijous a la tarda a la plaça de la Catedral de Barcelona convocades per l'ANC per demanar als 72 diputats independentistes "un acord per complir el mandat democràtic del 27 de setembre".

Els assistents han cridat consignes com "Estem emprenyats" i "Volem acord" i han llegit un manifest en què han subratllat que "és l'hora de la unitat, de la generositat i d'escoltar i entendre". A més, han deixat clar que "encara hi ha temps" perquè Junts pel Sí i la CUP arribin a un acord per investir un president de la Generalitat abans de dilluns que ve i evitar les urnes. A més de cridar consignes a favor de la independència i de la unitat, els assistents també han exhibit banderes independentistes.

La manifestació s'ha celebrat a la plaça de la Catedral després del canvi d'ubicació per raons logístiques, ja que inicialment estava prevista a la plaça Sant Jaume de Barcelona.

Mentre es produïa la concentració, els partidaris d'optar per un candidat alternatiu al president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, s'han concentrat a la plaça Sant Jaume. En total, un centenar de persones s'han reunit davant la seu del govern català, convocades a través de les xarxes socials, amb el lema "Mas escolta, ara és l'hora de fer un pas al costat".

A banda de Barcelona, també s'han organitzat concentracions a Reus, Roda de Ter, Granollers, Alcanar i Móra la Nova.