L'expresident parlamentari de la CUP, Antonio Baños, que va anunciar que renunciava a la seva acta de diputat, es va absentar en el ple malgrat que encara no ha presentat la seva renúncia formal. No va ser l'única absència a la Cambra ahir. Els també diputats de la CUP Benet Salellas i Julià de Jòdar tampoc van assistir al ple per designar els senadors autonòmics. Així, Antonio Baños, el que va ser cartell de la CUP el 27-S, tampoc no va acompanyar els seus excompanys de grup als despatxos en els quals es van tancar després del ple per preparar la reunió amb JxSí. acn/ddg barcelona

El Parlament va aprovar ahir els noms dels vuit senadors de designació autonòmica que representaran a la Generalitat de Catalunya en la Cambra Alta, a la sessió més curta que es recorda els últims anys i una de les més breus de la història de la Cambra catalana.

Amb prou feines uns vuit minuts va durar el ple per designar als senadors, en una sessió que va arrencar a més amb un minut de silenci en memòria dels exdiputats Esteve Orriols i Pere Ribera, morts recentment.

A continuació es va passar a la votació, realitzada de manera electrònica i secreta, en la que es va aprovar amb 122 vots a favor i 9 abstencions la llista pactada a la Junta de Portaveus de la cambra catalana: quatre de JxSí, un de C's, PSC, SíQueEsPot i PPC.

Els senadors designats per part de Junts pel Sí són Elisabeth Abad -CDC-, exdiputada de CiU al Parlament i directora del Centre d'Iniciatives per a la Reinserció -CIRE-; Mirella Cortès -ERC-, exalcaldessa de Sallent -Bages-; Josep Lluís Cleries -CDC-, que va ser cap de CiU al Senat en l'anterior legislatura; i Bernat Picornell, exsecretari d'organització de les joventuts d'ERC.

També el senador de C's és Francesc Xavier Alegre, coordinador del partit a Sant Feliu de Llobregat -Baix Llobregat-, mentre que el PSC aposta de nou per l'expresident català i exprimer secretari socialista José Montilla.

Finalment, per part de Catalunya Sí que es Pot, l'escollida és Sara Vilà, diputada autonòmica d'ICV-EUiA en l'anterior legislatura, i des del PPC va ser elegit el president del grup al Parlament, Xavier García Albiol, mentre que la CUP no enviarà senadors de designació autonòmica en aquesta legislatura.