L'ANC?va mobilitzar ahir milers de persones arreu de Catalunya amb l'objectiu d'exigir un acord entre JxSí i la CUP abans de diumenge. A Girona els centenars d'assistents concentrats a la plaça del Vi de Girona van llançar consignes a favor del pacte i del procés sobiranista.

La coordinadora territorial de l'entitat, Marta de Puig, va reclamar als dos grups que tinguin «sentit de país» i desencallin les negociacions. «Unes noves eleccions no són la voluntat del poble», van assenyalar, afegint que «la voluntat ja va ser expressada a les urnes fa tres mesos». Els assistents van cridar consignes com «volem l'acord» i van acabar entonant el cant dels Segadors. A Barcelona un miler de persones es van concentrar durant una hora a la plaça de la Catedral per reclamar «generositat» a Junts pel Sí i la CUP amb la finalitat d'arribar a un acord. «Diputats i diputades, arribeu a un acord», va resoldre el manifest que va llegir Assumpta Vilajussana, una de les coordinadores de la territorial del Barcelonès de l'Assemblea Nacional de Catalunya -ANC-, entitat que va convocar la concentració.

Les persones que es van concentrar a la plaça barcelonina ho van fer abillades amb estelades -banderes independentistes- i a crits de «volem govern»,«som 72», «ni un pas enrere» i «encara som a temps». També es van veure nombrosos cartells amb lemes com «som sobirans», «estem enfadats, volem acord» i els representants de l'ANC que es van col·locar darrere del micròfon van formar un mosaic de lletres en el qual es llegia «independència». «Valorem l'esforç negociador, així com els passos fets per les dues parts per buscar l'acord i caminar cap a la independència», es va subratllar en el manifest. No obstant això, el mateix document va demanar un consens que permeti crear govern «per responsabilitat política i per respecte a la democràcia i al país».