El cap de llista d'En Comú Podem, Xavier Domènech, ha afirmat aquest divendres que "ningú en el seu seny" acceptaria el plantejament d'Artur Mas de formar un govern de Junts pel Sí fins a les eleccions encara que no hi hagi acord amb la CUP. En declaracions a la cadena Cope, Domènech ha dit que aquest oferiment és "un intent desesperat" de CDC de "reeditar" el caire plebiscitari del 27-S i ha confiat que ERC mantindrà el seu rebuig. A més, ha donat per fet que hi haurà nous comicis a Catalunya. Un pacte 'in extremis' seria "un gir inesperat" amb una probabilitat d'un 0,1%, ha il·lustrat. D'altra banda, ha recordat que la prioritat d'Ada Colau passa per la política municipal i que "ara mateix" queda "descartada" la seva candidatura a la presidència de la Generalitat.

Domènech ha recordat que la líder de Barcelona en Comú, Ada Colau, ha refermat recentment el seu compromís amb el municipalisme i que la seva "prioritat" passa "ara mateix" per l'Ajuntament de Barcelona. En aquest context, i quan les forces que integren les marques electorals de Catalunya Sí que es Pot, En Comú Podem i BComú encara han d'afrontar el debat de com concórrer a les noves eleccions, "queda descartada" la hipotètica candidatura de colau a la presidència.

Referèndum: PSOE-Podemos

Preguntat sobre si Podemos renunciaria al referèndum per afavorir un govern d'esquerres a Espanya, el número u d'En Comú Podem ha subratllat que aquest no és el principal impediment per un hipotètic pacte amb els socialistes. A més, ha remarcat que fa "escassos dos anys" el PSC sí que apostava pel dret a decidir i "no semblava un problema gravíssim".

"La meva sensació és que no hi ha una línia vermella real, sinó un debat intern sobre si afronten l'aliança amb Podemos i les seves confluències. Es col·loca el referèndum com a element per decantar un debat que es previ: què vol fer en aquests moments el PSOE", ha reflexionat.

Amb tot, Domènech ha evitat dir que el referèndum promès en la campanya per al 20-D seguirà sent un eix irrenunciable per part de Pablo Iglesias, sinó que s'ha limitat a indicar que és prioritari per a En Comú Podem, igual que les polítiques socials o la lluita contra la corrupció.