L'Ajuntament de Calafell -Baix Penedès- va tancar les dutxes i les instal·lacions d'aigua del pavelló esportiu per la presència de legionel·la, una mesura presa per precaució, informa el consistori. Les anàlisis del desembre passat van revelar índex molt baixos de legionel·la i es van activar els protocols pertinents per seguretat.

El consistori va mantenir que no existeix risc per a la salut i que la mesura és per prevenció, i així ho exposarà en una reunió sol·licitada pels usuaris del pavelló. Els usuaris van manifestar queixes a través de les xarxes socials per falta d'informació i l'alcalde, Ramon Ferré -PSC-, també va contestar per aquesta via que es va voler evitar alarmisme.

L'alcalde també recorda que no és la primera vegada que es detecta legionel·la en instal·lacions municipals i que en aquesta ocasió es van aplicar les mateixes mesures que en les anteriors. Les dutxes i les instal·lacions d'aigua estaran tancades fins que no se sàpiguen els resultats de la nova anàlisi, que tardarà uns dotze dies. Segons el consistori, el risc de contagi és pràcticament nul, però es va preferir aplicar els protocols per reduir totalment aquest risc.