Junts pel Sí i la CUP segueixen amb les seves posicions distants malgrat la reunió que han celebrat amb les entitats sobiranistes aquest dijous a la tarda amb gran secretisme. La coalició independentista manté Artur Mas com a candidat a la Presidència de la Generalitat i els cupaires insisteixen en el seu rebuig. La CUP ha assegurat que "segueix treballant" i que "mai s'ha aixecat de la taula", però alhora també descarta una nova trobada si Junts pel Sí no els convoca. El que sembla, segons apunten fonts coneixedores, és que cap de les dues parts vol ser el primer que s'aixequi de la taula de negociació.

Amb aquest resultat ha acabat la reunió que començava a primera hora de la tarda entre JxSí i la CUP, instats a seure a la taula de negociació de nou per les entitats sobiranistes ANC i Òmnium. Tot i que l'Assemblea havia fet pública l'existència de la trobada, cap dels actors implicats ha volgut desvetllar el lloc ni l'hora on s'han vist, tot i que després s'ha sabut que la trobada s'ha celebrat en un hotel a prop de la Sagrada Família.

Això ha provocat que alguns dels convidats hagin vist com part de la premsa gràfica arribava a perseguir-los pel carrer per intentar esbrinar on era la reunió. Les anades i vingudes al Parlament per part de gent com Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Turull o alguns diputats de la CUP ha desconcertat també els mitjans.

Per part de la CUP se sap, però, que han acudit els diputats Anna Gabriel, Albet Botran i Eulàlia Reguant, a més de dos membres del Secretariat Nacional. Marta Rovira, Jordi Turull i Josep Rull han estat els representants de JxSí.

Prèviament, JxSí ha reunit el seu grup parlamentari i el president de la Generalitat en funcions ha aprofitat per proposar a ERC que entri al Govern fins a la celebració d'unes noves eleccions, però els republicans ho han rebutjat taxativament assegurant que això és un "frau democràtic".