L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha convocat per aquest dijous al vespre concentracions per exigir un acord a les forces independentistes per a la investidura d'un president, la formació d'un nou govern i l'inici d'un procés constituent per a la construcció de la república catalana. De moment, hi ha confirmades dues cites: a les 19.30 hores a la plaça Sant Jaume de Barcelona i a la plaça del Vi de Girona.

D'altres poblacions podrien sumar-se a la crida. Precisament per aquest dijous també està prevista una nova reunió entre JxSí i la CUP, amb la mediació de l'Assemblea, Òmnium i l'AMI. "Des de l'ANC creiem que vivim un moment transcendental i que és responsabilitat de tots fer tot el que estigui a les nostres mans per avançar, sense retrets, amb generositat i sentit de país", expressen des de l'entitat en un comunicat difós aquest dimecres.

Aquest dimarts, també a través d'una nota de premsa i després del 'no' de l'esquerra independentista a Artur Mas, l'entitat presidida per Jordi Sànchez va emplaçar les dues formacions polítiques sobiranistes a trobar-se de nou per intentar aconseguir finalment una entesa.

Tant Junts pel Sí com la CUP van acceptar l'oferiment i, finalment, la reunió tindrà lloc amb la presència de representants de les associacions de la societat civil que han promogut el procés. Per la seva part, el col·lectiu Súmate va estendre la mà a col·laborar i participar també, si calia, de nous actes o trobades.