La Mesa del Parlament ha aparcat per ara la convocatòria d'un ple d'investidura per a aquesta setmana després del no de la CUP a Artur Mas, qüestió que al final no es va abordar a la reunió d'ahir, encara que sí que es va acordar celebrar aquest dijous 7 un ple per designar els senadors a proposta d'aquesta Cambra. La Mesa i la Junta de Portaveus es van reunir després que la CUP decidís ?diumenge no donar suport a la investidura del president català en funcions, cosa que obre la porta a unes noves eleccionss.

Els dos òrgans parlamentaris havien acordat reservar els dies 5 i 7 de gener per a la possible celebració d'un ple d'investidura si la CUP decidia finalment acceptar la proposta d'acord de Junts pel Sí (Jxsí), però a la reunió d'ahir no es va contemplar la possibilitat de convocar aquest ple.

De fet, segons van explicar fonts parlamentàries, l'únic moment en el qual es va esmentar aquesta qüestió durant la reunió va ser per recordar que, en cas que hi hagi un candidat, la presidenta del Parlament podria realitzar la ronda de contactes amb els grups fins i tot per via telefònica i de forma ràpida. A més, es va recordar que el ple per a la investidura podria arribar a convocar-se a final de setmana o fins i tot habilitar-se dissabte o diumenge com dies hàbils parlamentaris.

I és que diumenge, a les 23.59 hores, finalitza el termini per investir un nou president, per la qual cosa, si s'habilita el cap de setmana per a un possible ple, el nou president hauria de ser investit directament per majoria absoluta a primera volta, sense opció d'una segona volta 48 hores després en cas si no fos així.

Però, aparcada per ara la convocatòria d'aquest ple, la Junta de Portaveus, en una reunió que amb prou feines va durar cinc minuts, va acordar que dijous 7 se celebri un ple per a la designació dels senadors a proposta del Parlament.