El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha verbalitzat aquest dimarts que el seu candidat i el de JxSí a la Presidència de la Generalitat és Artur Mas, ha assegurat que el seu partit no es postularà com a alternativa i ha negat que ell hagi demanat que Mas s'aparti. En declaracions a Catalunya Ràdio, Junqueras ha reiterat que ERC complirà els compromisos contrets, però ha demanat a CDC i a la CUP que tornin a la taula de negociació i apurin els terminis. "Des de la lleialtat, demanem que tothom s'esforci per arribar a un acord", ha dit. Segons ell, "s'han posat sobre la taula elements que, tornant-los a posar sobre la taula o ordenant-los d'una altra forma, es pot arribar a un acord", i ha posat com a exemple que la qüestió de confiança sigui en dotze mesos i no en divuit.

"Nosaltres no ens postulem, estem fora de qualsevol candidatura, no posem la nostra candidatura enlloc ni la posarem. Som lleials als nostres compromisos", ha dit Junqueras aquest dimarts, tot remarcant que el candidat a la Presidència de la Generalitat per part de Junts pel Sí és Artur Mas.

En aquest sentit, ha negat que ell li hagi demanat que s'aparti, i ha considerat que es pot arribar a un acord amb la CUP aquesta setmana "sense que ningú perdi el que considera vital".

A parer de Junqueras, es poden "moure altres elements" que hi ha sobre la taula, es poden "ordenar d'una altra forma" per tal d'arribar a un acord. Tot i admetre que és difícil, ha demanat apurar el terminis fins al final i no parlar d'eleccions fins que no sigui inevitable.

Així, ha evitat parlar sobre una possible reedició de Junts pel Sí amb l'argument que encara no s'ha de parlar d'escenaris futurs.