L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va sortir al pas de les especulacions sobre la possibilitat que encapçali una llista en el cas que se celebrin unes noves catalanes i es va reafirmar en la seva aposta de seguir al capdavant de l'alcaldia de Barcelona, deixant oberta la implicació de Barcelona en Comú en uns nous comicis.

En diversos missatges a través de Twitter, Colau va voler «aclarir» que és «alcaldessa de Barcelona amb molt d'orgull, compromís i responsabilitat», davant la qual cosa va qualificat de «rumors i titulars confusos».

«Mai he pensat en l'alcaldia com un pas instrumental: crec que el municipalisme és més que mai l'espai clau per millorar la nostra democràcia», va afegir en un segon tuit.

L'alcaldessa de Barcelona va tancar les seves declaracions a la xarxa puntualitzant en un tercer missatge que «Barcelona en Comú encara no ha debatut el nou escenari. Si hi hagués eleccions -va afegir- caldria valorar col·lectivament la nostra implicació».

Ada Colau no es va implicar activament en la campanya electoral de les autonòmiques del 27 de setembre en suport de Catalunya Sí que es Pot, però sí que ho va fer en la de les generals del 20-D, en què va tancar la llista electoral d'En Comú Podem per Barcelona, una candidatura que va vèncer a Catalunya.

Barcelona En Comú, la plataforma política d'Ada Colau, també va afirmar que encara no ha debatut la seva participació en unes eventuals eleccions catalanes i es va desmarcar dels posicionaments de Catalunya Sí Que Es Pot (SíQueEsPot), amb la qual diu «no tenir cap relació orgànica».

«A dia d'avui la feina i els esforços de Barcelona En Comú se centren a donar suport al grup municipal de l'Ajuntament de Barcelona, així com al nou grup parlamentari d'En Comú Podem al Congrés dels diputats», assenyala la plataforma en un comunicat.

Malgrat això, el líder de Podem, Pablo Iglesias, va donar per fet ahir que la candidatura En Comú Podem, que es va presentar a les generals del 20 de desembre, es repetirà a les catalanes, si és que finalment tornen a convocar-se, i guanyarà els comicis «bé siguin al març, setembre o siguin quan siguin».