El diputat electe d'ERC al Congrés Joan Tardà ha demanat aquest dilluns a Artur Mas, a través de la xarxa social Twitter, que faci "un pas al costat" i "cedeixi" la presidència de la Generalitat a algú del seu partit per tal de poder conformar un nou Govern i que el procés independentista segueixi endavant. Així, a proposta d'alguns tuitaires i opinadors, s'ha mostrat partidari que la vicepresidenta i portaveu de l'executiu català en funcions, Neus Munté, pugui ser la futura presidenta, "flanquejada" pel propi Mas, a més d'Oriol Junqueras i Raül Romeva. "És el moment de les grans decisions i del patriotisme", ha afegit en la piulada. Poc després que la CUP fes públic aquest diumenge el seu 'no' definitiu a Mas, el número dos dels republicans a Madrid ja va reclamar que "tothom fes el que calgués per evitar noves eleccions".

Per la seva part, el cap de llista d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha reclamat -també a través de Twitter- "generositat", "alçada de mires" i "alternatives" per esvair la repetició electoral al març i la possibilitat que "tot es parteixi en partides" i hi hagi "revenges".

Tardà ha estat més explícit i ha aplaudit públicament amb un "chapeau" la proposta de l'escriptor i peirodista Màrius Serra d'investir Neus Munté com a presidenta d'un govern coral format per Artur Mas, Oriol Junqueras i Raül Romeva.