El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, ha assegurat aquest dilluns que està "tranquil·líssim" i amb "ganes de plantar cara a alguns d'aquí que posen les coses excessivament difícils", en referència a la CUP. Mas ha fet aquestes declaracions quan es dirigia a la reunió del comitè executiu nacional de CDC, i ha afegit que també té "ganes de lluitar, de tirar endavant i de plantar cara als poders de Madrid, que sempre han intentat que aquest país no tirés endavant". Quan se li ha preguntat per unes possibles eleccions al març, ha evitat referir-s'hi i s'ha limitat a dir: "Ja en parlarem".

Mas no ha esquivat les càmeres aquest dilluns i ha volgut aturar-se davant els mitjans per assegurar que ell està "tranquil·líssim" malgrat el rebuig de la CUP, donant a entendre que no té cap intenció de renunciar. "Estic amb ganes de lluitar, de tirar endavant i de plantar cara als poders de Madrid, però també amb ganes de plantar cara a alguns d'aquí que posen les coses excessivament difícils en un moment en què les podríem tenir més fàcils", ha subratllat.

Missatge als poders de l'Estat, però també missatge a la CUP després que diumenge decidís no investir-lo com a president i instés Junts pel Sí a proposar un altre candidat.

El president, que ha arribat passades les 11 hores a la seu de CDC, l'hora de convocatòria de la reunió del CEN, no ha volgut fer més declaracions. "Ja en parlarem", ha dit només quan se li ha preguntat per unes eleccions al març.