La premsa internacional s´ha fet ressò aquest diumenge del ´no´ definitiu de la CUP a la candidatura d´Artur Mas. El corresponsal del Financial Times a Madrid, Tobias Buck, ha titllat la decisió dels anticapitalistes de "fracàs" de l´independentisme Català i s´ha preguntat si hi haurà "cap més oportunitat per aconseguir la secessió". "L´independentisme a Catalunya es debilita" titulava l´agència internacional de notícies Reuters, pocs minuts després que acabés la reunió del Consell Polític dels cupaires. The Guardian ha destacat "la incertesa política" a la que es veu immensa Catalunya després del ´no´ a Mas i la cadena britànica BBC ha assegurat que "Catalunya afronta noves eleccions".

"Catalunya s´encamina cap a noves eleccions i afronta més mesos d´incertesa política" assegura Buck al Financial Times i destaca que els principals partits independentistes "no han aconseguit posar-se d´acord". L´independentisme, lluny d´ampliar-se "deixa un clar sentiment que s´ha deixat passar una oportunitat" assegura Buck i conclou que la negativa de la CUP suposa "un alleujament" pels principals partits espanyols, que podran centrar-se a partir d´ara "a resoldre els seus propis dilemes".

La pàgina web de la BBC també situa les noves eleccions com l´escenari més plausible a Catalunya, després que "un petit partit anticapitalista" que aposta per "una economia socialista i per traslladar el poder a les assemblees locals" hagi refusat investir Mas.

La versió on-line de The New York Times també apunta a la "molt probable" convocatòria electoral. "Durant tres mesos, Mas ha intentat convèncer la CUP per seguir ocupant el càrrec" assegura el diari, després que el 27-S la coalició independentista ´Junts Pel Sí´ "no obtingués prou escons".

En la mateixa línia, Euronews també parla d´ "eleccions anticipades" a Catalunya.

El diari britànic The Guardian es mostra més prudent i parla "d´incertesa política" després del ´no´ de la CUP. "Després de mesos de disputes, amenaces i regateigs" Mas es veu "legalment forçat" a convocar eleccions, apunta el diari i afegeix que "probablement a la primavera també Espanya haurà de tornar a les urnes".

A França, Le Monde parla "d´amenaça d´implosió de les forces independentistes" i recorda que Mas va assegurar que no seria "un obstacle" pel procés independentista.

Le Figaro es limita a constatar que "Mas no serà investit a Catalunya".

El diari italià L´Stampa titula un contundent "Stop a la independència de Catalunya" i apunta que "tres mesos després de les darreres eleccions" Catalunya "haurà de tornar a votar".