Baños trasllada als diputats la seva intenció de dimitir

04.01.2016 | 06:30

El cap de files de la CUP, Antonio Baños, medita dimitir després del cop de porta de la formació anticapitalista a la investidura d'Artur Mas. Així ho recollien ahir diversos mitjans, que recordaven que no només les assembles territorials arribaven dividides a la trobada al centre cívic Pere Quart, sinó que també ho feia el grup parlamentari de l'esquerra independentista: mentre el "no" a l'actual president en funcions estava encapçalat per Anna Gabriel, amb el suport de respresentants com Josep Manel Busqueta o Benet Salellas, altres diputats com el mateix Baños, Julià de Jòdar o Albert Botran apostaven per l'acord.
En referència a la possible dimissió de Baños, la diputada Gabriela Serra va assegurar que "no li consta", i va advertir que "hi ha CUP-Crida Constituent per molt de temps". "Tots necessitem el nostre moment per refer-nos en nosaltres mateixos", va afegir abans de ressaltar que els nivells de satisfacció del resultat de la reunió són "diferents".

Divisió interna
Per la seva banda, l'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, va explicar al diari digital El Món que "ara la CUP no em representa, no és una decisió de consens quan la meitat del partit no la vol". El batlle, que no va concretar si deixa el partit o no, va explicar que diversos militants de la CUP de les comarques gironines li havien comunicat durant el dia d'ahir la seva voluntat de donar-se de baixa de la militància de la CUP nacional, "com militants d'altres zones ho haurien fet si hagués sortit suport a Mas", va puntualitzar. L'alcalde celranenc també va assenyalar que caldrà "veure si la CUP segueix essent una bona eina per fer política a Celrà o no, ho decidirem quan es faci una assemblea", i va recordar que la CUP de comarques gironines va decidir en assembla donar suport a Mas.
També va mostrar la seva indignació el regidor de la CUP a Girona, Lluc Salellas, que mitjançant el seu compte de Twitter va indicar que se sentia "trist". "Sabeu que des de Girona hem treballat internament per un altre escenari. No ho hem aconseguit. Hem d'assumir la responsabilitat", va piular l'edil.
El malestar també es va fer palès en l'assemblea local de la CUP d'Arenys de Mar, que va assenyalar a través d'un comunicat que la decisió "no representa la voluntat de la militància" i va recordar que la posició majoritària "era favorable al procés, un 82% a la comarca i un 100% en la vila".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema