El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, va assegurar que està «tranquil·líssim» i amb «ganes de plantar cara a alguns d'aquí que posen les coses excessivament difícils», en referència a la CUP. Mas va fer aquestes declaracions quan es dirigia a la reunió del comitè executiu nacional de CDC, i va afegir també que té «ganes de lluitar, de tirar endavant i de plantar cara als poders de Madrid, que sempre han intentat que aquest país no tirés endavant». Quan se li va preguntar per unes possibles eleccions al març, va evitar referir-s'hi i es va limitar a dir: «Ja en parlarem».

Mas no va esquivar ahir les càmeres i va voler aturar-se davant els mitjans per assegurar que ell està «tranquil·líssim» malgrat el rebuig de la CUP, donant a entendre que no té cap intenció de renunciar. «Estic amb ganes de lluitar, de tirar endavant i de plantar cara als poders de Madrid, però també amb ganes de plantar cara a alguns d'aquí que posen les coses excessivament difícils en un moment en què les podríem tenir més fàcils», va subratllar. Missatge als poders de l'Estat, però també missatge a la CUP després que diumenge decidís no investir-lo com a president i instés Junts pel Sí a proposar un altre candidat. El president, que va arribar passades les onze del matí a la seu de CDC, l'hora de convocatòria de la reunió del Consell Nacional, no va voler fer més declaracions. «Ja en parlarem», es va limitar a dir quan se li va preguntar per unes eleccions al març.

PP i PSOE volen que plegui

Des de Madrid, però, PP i PSOE van demanar a Mas que renunciï a tornar-se a presentar després del «no» de la CUP per a la investidura. El vicesecretari d'Organització del PP, Fernando Martínez Maíllo, i el secretari de Política Federal del PSOE, Antonio Pradas, van coincidir que Mas hauria de fer ara un pas enrere. Pradas, de fet, va considerar que aquest pas ja l'hauria hagut de fer fa temps «i no s'hauria d'haver presentat a les anteriors eleccions, i molt menys a les que vénen, perquè és una persona amortitzada políticament» que «no és capaç de formar govern». Martínez Maíllo, per la seva banda, va demanar a Mas que «reconeguit el seu fracàs» i la seva responsabilitat «en el desastre polític que s'està produint a Catalunya».

Per la seva banda, el secretari general del comitè de govern d'Unió, Ramon Espadaler, va qualificar de «desastre» que Artur Mas i Junts pel Sí no tinguin la possibilitat de «generar un govern estable» amb una altra formació «que no sigui la CUP» i va lamentar la «incapacitat manifesta» de JxSí de dialogar amb les altres forces parlamentàries. «Estem pagant un preu caríssim pel frontisme que alguns s'han dedicat a sembrar durant molt de temps», va denunciar.