El líder del Partit Popular al Parlament de Catalunya, Xavier García Albiol, ha afirmat que la decisió del Consell Nacional de la CUP de no investir Artur Mas com a president de la Generalitat "ajuda a enterrar quasi definitivament el debat rupturista". Així ho ha manifestat aquest dilluns en una roda de premsa la seu dels populars al carrer Génova de Madrid on s'ha mostrat convençut que "els catalans tenen l'oportunitat de donar l'estocada final a aquest procés de desestabilització" si finalment es convoquen les eleccions el pròxim mes de març. Així mateix, Albiol ha apostat per treballar per un acord post electoral per a un govern de partits que defensen "l'estabilitat democràtica, l'ordre constitucional i no trencar amb la resta d'Espanya".

El líder del Partit Popular al Parlament de Catalunya, Xavier García Albiol, ha comparegut aquest dilluns a la seu de la formació a Madrid acompanyat de la vicesecretària d'Estudis i Programes, Andrea Levy, per valorar l'escenari polític català després de la decisió del Consell Polític de la CUP d'aquest diumenge de no investir Artur Mas com a president de la Generalitat. Segons Albiol, la decisió de la formació anticapitalista pot posar el punt i final a l'etapa més "gris i trista de la política catalana dels últims 35 anys, la d'Artur Mas" i situa a l'"UCI el procés independentista".

Així mateix, el dirigent popular considera que els catalans tenen l'oportunitat de "donar l'estocada final a aquest procés desestabilització i de ruptura de Catalunya amb Espanya" si finalment el pròxim mes de març es convoquen eleccions. És per això que ha emplaçat tots els ciutadans que volen seguir formant part de l'Estat a acudir a les urnes per donar "una sortida política i per tancar la porta a aquesta etapa d'inestabilitat".

També s'ha mostrat esperançat que els partits constitucionalistes tinguin voluntat de crear una alternativa a l'independentisme: "El PP aposta per treballar per una majoria postelectoral que possibiliti un govern fruit d'un acord de tots els partits que defensem l'Estabilitat democràtica, l'ordre constitucional i no trencar amb la resta d'Espanya". Albiol ha reconegut que no veu possible un acord preelectoral perquè cada formació ja té la seva estratègia marcada.

Xavier García Albiol ha admès que vol ser el candidat del Partit Popular a les eleccions que es convoquin el mes de març. "Vull ser el candidat, crec que puc ser-ho i crec que tinc la confiança dels companys", ha remarcat, tot afegint que la decisió l'haurà de prendre el màxim òrgan de la formació.

De celebrar-se els nous comicis d'aquí a dos mesos, el cap de files popular a la cambra catalana ha volgut remarcar que seguirà treballant per la unitat i ha assegurat que no es tanca a una reforma constitucional sempre que no sigui per afavorir els que volen la independència. Segons ell, es podria actualitzar la Carta Magna des del punt de vista econòmic i social. "Si algú pretén aprofitar la reforma per donar satisfacció a la voluntat dels independentistes que no compti amb nosaltres", ha conclòs.

El PP segueix obert "al diàleg i a l'acord" amb el PSOE per a la governabilitat

La vicesecretària d'Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, també ha valorat l'estat de les negociacions amb les diferents formacions espanyoles sobre governabilitat de l'estat espanyol. Segons Levy, la prioritat és l'"estabilitat i la seguretat" i ha assegurat que els populars segueixen oberts al "diàleg i l'acord" amb el PSOE per a la governabilitat. Això sí, ha demanat "sensatesa" a Pedro Sánchez i li ha demanat que no prioritzi les seves ganes d'arribar a la Moncloa. "No és una qüestió de sigles sinó de governabilitat i d'estabilitat", ha remarcat.