El conseller d'Interior en funcions, Jordi Jané, ha detallat que s'ha incrementat des d'aquest canvi d'any, del 2015 al 2016, la vigilància al metro de Barcelona davant el risc d'atemptats gihadistes. Segons va declarar el mateix conseller, la nit de Cap d'Any i la festa ha acabat però "no ha acabat l'alerta" que es manté en 4 sobre 5 però "reforçada".

"Tenim una sèrie de punts d'interès policial activats com el metro de Barcelona on notaran la presència d'unitats especials dels Mossos", va comentar Jané tot detallat que els agents també vigilen les andanes de les diverses estacions i que porten "armes llargues". "Un fet que no és usual perquè repetim, la màxima alerta existeix i hem d'estar activats", va assenyalar el responsable d'Interior de la Generalitat.

Jané va posar d'exemple l'augment de fins a 80 agents que s'han activat aquest 1 de gener del 2016 en comparació amb el mateix dia de l'any passat al metro de Barcelona. Un increment de vigilància en punts concrets que, segons el conseller, s'ha de mantenir durant els pròxims dies.

"Notaran, per exemple, la presència d'efectius de l'Àrea de Brigada Mòbil o de les Àrees Regionals de Recursos Operatius a les mateixes andanes de les estacions amb armes llargues", va assegurar el responsable d'Interior.

Segons va assenyalar el conseller, cal estar activats permanentment davant el risc d'un atemptat gihadista ja que es tracta d'una capital important.