La tancada-dejuni d'una setantena de persones a l'Escola Pia Nostra Senyora de Barcelona -entre les quals diversos membres del secretariat de l'ANC- per reclamar un govern independentista estable s'ha acabat aquest diumenge a migdia, tres hores i mitja abans de la decisió final de la CUP de no permetre la investidura de Mas. Els impulsors de la convocatòria han fet una valoració positiva de la iniciativa ja que es tractava d'un "acte de dignitat nacional" però no han volgut amagar la seva desil·lusió per la manca d'entesa entre Junts pel Sí i la CUP que permeti fer avançar el procés. "Estava convençuda que la tancada no serviria de res. Era la crònica d'una mort anunciada", ha lamentat Àngels Folch, impulsora de la tancada i membre del secretariat nacional de l'Assemblea Nacional Catalana.

En declaracions a l'ACN, Folch s'ha mostrat "frustrada" pel 'no' dels cupaires a facilitar la investidura del candidat de Junts pel Sí. Amb tot, la impulsora de la tancada ha afirmat que no poden "fer res, ni criticar" la decisió de la CUP perquè la "responsabilitat és de tots". La membre del Secretariat Nacional de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha apostat per "posar tota la carn a la graella per aconseguir la unitat" de cara als pròxims mesos. "Demanem la màxima unitat i coordinació de les forces polítiques, socials, econòmiques i culturals del país, per trobar, en qualsevol circumstància, la via per assolir en els propers mesos la independència nacional", han afirmat els integrants de la tancada-dejuni en un comunicat.

"Només així, amb la independència, aconseguirem la millora de les condicions de vida i treball, de creació i distribució equitativa de la riquesa i el progrés de Catalunya", han conclòs.