Les assemblees territorials de la CUP celebrades ahir van evidenciar que la formació antisistema manté la seva divisió interna davant la decisió d'investir o no a Artur Mas com a president de la Generalitat, una qüestió que en tot cas haurà de desencallar avui la direcció del partit.

El Consell Polític de la CUP, que aglutina 68 membres del Secretariat Nacional i del Grup d'Acció Parlamentària, es reunirà avui a les deu del matí al centre cívic Pere Quart de Barcelona per resoldre si dóna finalment el seu suport a Mas, després de recollir les diferents sensibilitats expressades en les assemblees locals.

Les assemblees territorials de la CUP, tretze en total si s'inclouen les de València i Illes Balears, es van reunir per posicionar-se entorn de dos alternatives: la del "sí" a l'acord amb Junts pel Sí i a la investidura de Mas, i la del "no", que comportaria el final de la legislatura i unes eleccions anticipades al març a Catalunya.

Després de l'inèdit empat produït a l'Assemblea Nacional del passat dia 27 a Sabadell entre més de 3.000 militants, les assemblees territorials van tornar a reflectir la profunda divisió interna que hi ha en la CUP, encara que el "sí" guanya lleugerament posicions en algunes assemblees amb respecte a les quals es van celebrar anteriorment.

Tot i això, en la de Barcelona, que es va fer al Centre Cívic Pere Quart -el mateix lloc on demà es reunirà el Consell Polític-, el resultat, segons fonts de la CUP, seguia sent rotundament favorable al "no" - un 80%- davant del "sí" -un 20%-. això però, ja era d'esperar ja que en aquesta territorial el sector més contrari a afavorir la investidura, Endavant, disposa d'una gran majoria.

En les assemblees territorials del Penedès i Camp de Tarragona, la fórmula de facilitar la investidura, que es traduiria en que dos diputats votin a favor i els un altre vuit s'abstinguin al Parlament, hauria comptat només amb un 40% dels vots dels militants i un 60 % en contra.

Per contra, en les assemblees territorials del Maresme, Nord-Oriental (comarques de Girona), i Alt Ter els suports al "sí" i al "no" van quedar repartits al 50 % encara que la posició favorable a facilitar la investidura va guanyar adeptes. A Ponent-Pirineus va finalitzar sense que hagi un posicionament definit ja que fins a la mitjanit, els militants podien emetre un vot a través d'Internet, segons fonts cupaires.

Els integrants a la reunió

La posició d'aquestes assemblees territorials serà traslladada a la reunió del Consell Polític de la CUP i del Grup d'Acció Parlamentària, aquest últim integrat pels deu diputats al Parlament, però també per dos representants de cada assemblea territorial i un altre de cadascuna de les organitzacions aglutinades entorn del "paraigües" de Crida Constituent.

Cada organització territorial de la CUP aporta al Consell Polític un nombre determinat de representants en funció de la xifra de militants: Alt Ter (4), Baix Llobregat (4), Barcelona (5), Catalunya Central (4), El Camp (5), Maresme (5), Nord-Oriental (6), País Valencià (3), Penedès (5), Ponent-Pirineus (5), Terres de l'Ebre (3), Vallès Occidental (4) i Vallès Oriental (4).