Els Mossos van detenir dies enrere una dona de 43 anys i un home de 63 acusats d'un presumpte delicte de robatori amb força a diversos domicilis de Cerdanyola del Vallès i també a Premià de Mar. Se'ls va interceptar a l'Aeroport del Prat quan es disposaven a tornar a Xile, d'on són originaris, després de passar uns dies a Catalunya. Se sospita que podrien ser el que es coneix com a lladres "temporers", és a dir, que passen uns dies en un indret per robar i tornar al seu país d'origen amb el botí. Al seu equipatge es van trobar entre d'altres nombroses joies, rellotges d'alta gamma, telèfons mòbils, ordinadors i diners en efectiu.

Les investigacions van començar al novembre quan la Unitat d'Investigació de la comissaria de Cerdanyola del Vallès va detectar un augment de robatoris en domicilis.

L'11 de novembre la Unitat Operativa de Mobilitat va identificar dos vehicles sospitosos en un control de trànsit en un àrea de servei de Montcada i Reixac. Arran d'aquests fets els agents d'investigació de Cerdanyola van relacionar els dos turismes amb els robatoris que s'estaven cometent a la zona.

Els investigadors van esbrinar que els cotxes s'havien llogat en una companyia a l'aeroport i que estava previst que serien retornats el dia 22.

Van sospitar que els ocupants dels vehicles tenien la intenció de tornar al seu país i que, probablement, ho farien amb el material que havien sostret.