Després de dos dies de reunió del secretariat nacional de la CUP, les assemblees territorials i locals van rebre ahir al matí la proposta que la cúpula fa perquè es pugui desencallar l'empat sobre la proposta de JxSí i la investidura d'Artur Mas. En un comunicat, la CUP explica que el secretariat «aposta per trobar una sortida consensuada a la situació política» però que «davant la impossibilitat de trobar aquesta sortida, planteja dues alternatives» per a un possible ple d'investidura de Mas que s'hauran de votar des de les bases.

Així, la direcció proposa escollir entre atorgar «cinc vots favorables i cinc en contra, o l'abstenció dels 10 diputats» que impediria fer president a Artur Mas, o bé «donar dos vots a favor i vuit abstencions» que permetria investir-lo junt als vots a favor de JxSí.

El secretariat també permet que les assemblees encara puguin proposar noves opcions perquè es votin, i ha determinat que en les votacions a les reunions locals i territorials quedin exclosos els simpatitzants, que sí van poder votar a l'assemblea nacional. El secretariat nacional ha decidit que el Consell Polític i el grup d'acció parlamentària (GAP) es reuneixin el proper dia 3 i no, com estava previst, el 2 de gener. D'aquesta manera, les assemblees territorials poden debatre i posicionar-se votant sobre la proposta que la direcció nacional de la CUP els ha fet arribar.

Segons el document fet públic ara, el secretariat «aposta per trobar una sortida consensuada a la situació política» però «davant la impossibilitat de trobar aquesta sortida, planteja dues alternatives al Consell Polític+GAP».

Qui podrà votar

En les assemblees territorials plenàries del dia 2 podran participar amb dret a veu i vot els militants nacionals i locals de la CUP i dels seus nuclis de suport, i els militants de les candidatures municipalistes adherides a la CUP-Crida Constituent que no estan representades al GAP. En canvi, no podran votar entre les opcions plantejades els militants de les altres organitzacions de la CUP-CC que ja participen al GAP a través dels seus representants ni els simpatitzants de la CUP.

Aquesta és una de les diferències que podria marcar el resultat final, donat que en l'assemblea nacional de diumenge passat la figura del simpatitzant havia estat validada i podia votar.