El conseller d'Interior, Jordi Jané, va defensar ahir que «no van fallar els protocols de seguretat» en la custòdia del pres que es va escapar aquest dimarts al migdia quan sortia de declarar dels Jutjats de Sant Feliu de Llobregat i que els Mossos d'Esquadra seguien buscant ahir. Jané va destacar que el pres va tenir «una reacció molt violenta» i va assenyalar que «no era un trasllat d'especial risc per la tipologia dels presumptes delictes de la persona que va anar a declarar, que eren de l'àmbit patrimonial, robatoris».

El conseller va explicar que «una unitat de recerca de fugitius està actuant» però no va voler entrar en detalls del dispositiu per «prudència policial» i per no donar «pistes» al fugitiu.

Els Mossos d'Esquadra continuaven, doncs, ahir, buscant el pres. Els Mossos mantenien un dispositiu de recerca del fugitiu, un home de 30 anys i de nacionalitat albanesa, que aquest dimarts a la sortida de la declaració, davant dels jutjats, va donar una empenta als agents que el custodiaven i es va poder escapar emmanillat. El fugitiu es trobava a la presó per delictes contra el patrimoni. Els agents traslladaven un altre pres que també va intentar fugir, però en el seu cas no ho va aconse?guir. Segons van informar fonts judicials, els dos individus van ser traslladats des de la presó al jutjat d'instrucció número 1 de Sant Feliu de Llobregat per un furt en un cotxe. Després de prendre'ls declaració, la magistrada va acordar la llibertat pel cas de Sant Feliu, però els va mantenir la presó provisional per altres causes pendents. De fet, la presó provisional l'havia acordat un jutjat de Sabadell, per la qual cosa, la magistrada de Sant Feliu es va inhibir en favor del jutjat de Sabadell.

Els Mossos van desplegar dimarts immediatament un operatiu amb diverses dotacions terrestres i un helicòpter a l'entorn dels jutjats, al centre de la ciutat, a la recerca del pres. El dispositiu policial de cerca va incloure durant la primera jornada de recerca furgons policials a l'estació de tren de Sant Feliu de Llobregat, a 100 metres dels jutjats, i patrulles pel centre de la ciutat, entre d'altres.