El jutjat de guàrdia d'Arenys de Mar va decretar la presó provisional comunicada i sense fiança per al treballador del geriàtric d'Arenys de Mar detingut el 26 de desembre. La causa, en fase inicial d'instrucció, es troba oberta pels delictes de lesions i contra la llibertat sexual. Cal recordar que el detingut, un veí de Pineda de Mar de 30 anys sense antecedents penals, va ser detingut pels Mossos d'Esquadra per agredir nou dones del geriàtric, d'algunes de les quals també hauria abusat sexualment. Els fets van tenir lloc la nit del 24 al 25 de desembre, mentre l'home treballava al geriàtric. Les nou víctimes van ser ateses a un centre hospitalari del municipi del Maresme.

Per altra banda, l'Audiència Provincial de Lleida ha condemnat a sis anys de presó i a pagar una multa de més de 10.000 euros per lesions i danys morals l'acusat de violar una jove de Tremp el passat mes de maig. El tribunal considera provat en la seva sentència condemnatòria que l'acusat, Agustí V., va forçar la víctima a tenir relacions sexuals amb ell, malgrat que aquest va assegurar durant el judici que aquestes havien estat consentides.

Els fets es van produir quan el passat mes de maig l'acusat, un firaire de 44 anys, va acudir al domicili de la víctima, a la qual coneixia de vista, i li va demanar que li deixés dutxar-se. Aquesta va accedir, ja que li havia permès en una altra ocasió, però aquest cop quan va acabar de dutxar-se, i segons considera provat la sentència, li va demanar mantenir relacions sexuals. Davant la negativa de la víctima, el condemnat la va agafar pel coll i, mentre l'amenaçava amb escanyar-la, la va violar.