Jordi Pujol Ferrussola, el fill gran de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, hauria cobrat pressumptament comissions a través de factures falses per assessorar en la reconstrucció de Nova Orelans després del devastador huracà Katrina l'any 2005, segons va informar ahir el diari El Español.

En concret, explica el mitjà amb la documentació a la què han tingut accés, el fill gran dels Pujol hauria rebut almenys 710.000 euros de la constructora FCC?a través del seu testaferro londinenc, Herbert Rainford, que hauria cedit la seva societat Brandtridge Holdings Limited. La Policia Judicial dubta de la veracitat de les factures emeses per l'empresari que, en el seu concepte, diu que són per «Investigació dels danys realitzats pel Katrina a les carreteres i estructures de les ciutats de Nova Orleans, Biloxi i Gulfport» i inclouen «investigacions aèries dels danys», «visites» de les zones afectades que requeriren «reconstrucció» o «reparació». Tot plegat, en col·laboració amb la immobiliària local Creekstone, que es pot trobar per internet. Per això, els agents veuen poca lògica que Pujol pogués cobrar 70.000 euros per posar en contacte FCC?amb Creekstone.

El contracte entre FCC?i Brantridge es va signar el 15 de gener de 2006 i fixa pagaments de 15.000 euros mensuals per als suposats treballs d'assessoria, fins al 2009. Les set primeres factures tenen conceptes genèrics i al setembre de 2006 apareix per primer cop el Katrina. Després de rebre els pagaments d'FCC, Pujol Jr. hauria emès factures de «serveis sanitaris» a Brandtridge a través de les seves empreses españoles. La constructora defensa la legalitat dels pagaments i que l'objectiu era aconseguir contractes d'obra civil gestionats per l'agència federal encarregada de la reconstrucció.