El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha augurat que al final s'investirà Mas com a president de la Generalitat perquè sinó el desastre seria "apoteòsic". "S'ha sotmès a unes pressions i unes humiliacions tan grans que si no ho aconsegueix l'espectacle serà entre patètic i dantesc", ha afirmat en entrevistes a Onda Cero i Antena 3. Preguntat per si el PSC dóna suport a la continuïtat de Pedro Sánchez, Iceta ha respost que els socialistes catalans sempre han estat lleials amb els secretaris generals del PSOE, hagin estat els que hagin estat. I en aquest sentit, ha defensat que el PSC ha de tenir una actitud respectuosa davant les disputes internes del PSOE tot i recordat que els presidents del govern espanyol no ho han estat ala primera amb l'única excepció de Suárez.

Tot i no tenir cap "indici racional", Iceta ha pronosticat que Artur Mas serà investit president i ha avisat que si no passés, el desastre seria "apoteòsic". Iceta ha tornat a assenyalar Mas com el culpable de la situació per haver-li donat a la CUP un paper decisiu en tancar-se a arribar a acords amb altres grups.

Al primer secretari del PSC li agradaria que Mas fes una lectura "més correcta" dels resultats del 27-S i obrís la legislatura amb un ventall d'acords més ampli. Si aquest escenari no és possible, Iceta prefereix que hi hagi noves eleccions i ha assenyalat que és un escenari "espantós" formar un govern "precari".

Preguntat per si el PSC dóna suport a Pedro Sánchez perquè continuï com a secretari general del PSOE, Iceta ha argumentat que els socialistes catalans són molt respectuosos amb les disputes internes del PSOE però ha recordat que el PSC sempre han estat lleial als secretaris generals, "hagi sigut qui hagi sigut", ha afegit. En aquest sentit, ha argumentat que el PSC s'ha d'entendre sempre amb qui governi al PSOE i ha d'intentar tenir la millor relació possible amb el PSOE i amb qui dirigeixi el partit.

A més, Iceta ha recordat que en la història de la democràcia espanyola els presidents no han estat escollits la primera vegada que s'han presentat en unes eleccions, amb l'única excepció de Suárez. I ha apuntat que la resta han tingut un procés de construcció com a alternativa.

Respecte la data del congrés del PSOE, Iceta ha considerat que s'ha de celebrar quan toca, a la primavera, però ha evitat fixar una data. Considera que és "arriscat" posar data quan encara no hi ha un calendari sobre la investidura del proper president del govern espanyol i ha afegit que encara és d'hora per "tirar la tovallola" sobre la formació d'un govern i per parlar d'eleccions.