Acciona ha xifrat en 295,9 milions d'euros la compensació mínima a reclamar en cas que es resolgui de forma anticipada el contracte de concessió d'Aigües Ter-Llobregat (ATLL) abans que transcorri el termini de 50 anys, segons va informar a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Aquesta quantitat inclou 281,2 milions d'euros per la part no amortitzada del cànon inicial, 10,3 milions per despeses addicionals i 4,4 milions per la part no amortitzada de les obres, instal·lacions i altres inversions realitzades fins la data per la concessionària del contracte d'aigües de la xarxa de proveïment Ter-Llobregat. Aquest import s'ha quantificat sense perjudici de la corresponent reclamació per despeses addicionals derivades d'una terminació anticipada del contracte i pels possibles danys i perjudicis que procedeixin, assenyala la companyia.

Acciona també explica que en el contracte de concessió per a la construcció, millora, gestió i explotació de les instal·lacions que constitueixen la xarxa de proveïment i que va ser subscrit el 27 de desembre del 2012, inclou una clàusula sobre la resolució anticipada del contracte de concessió, sigui quina sigui la causa, que recull una compensació per part de l'Administració. Tots els càlculs s'hauran de referir a imports incorporats en les tarifes, sent el principi el de la recuperació de tots els conceptes anteriors, i s'haurà de tenir en compte el moment en el qual es produeixi la resolució del contracte i els mesos transcorreguts.

La compensació és aplicable en el cas que l'Administració hagi d'executar resolucions judicials que impliquin la resolució o anul·lació del contracte.

Respecte la situació processal fins avui, Acciona subratlla que no hi ha hagut canvis significatius més enllà d'haver-se interposat els corresponents recursos de cassació davant el Suprem (TS) per la societat concessionària, Acciona Aigua, Aigües de Catalunya i la Generalitat sense que el TS s'hagi pronunciat sobre la seva admissió. Addicionalment, la contrapart també ha interposat un recurs contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

D'altra banda, Acciona hauria arribat a un acord per adquirir el paquet accionarial que el banc d'inversió brasiler BTG Pactual té a Aigües Ter-Llobregat, de manera que Acciona controlarà el 78% de la concessionària d'aigües, segons va avançar ahir el diari Expansión. Sobre la compra, fonts d'Acciona van evitat fer comentaris de l'operació perquè està «subjecta a l'aprovació» de la CNMV.