La CUP ha demanat aquesta nit a Junts pel Sí que millori la seva última proposta negociadora per superar l'"empat diabòlic" que, com ha dit el president del seu grup al Parlament , Antonio Baños, s'ha produït a l'Assemblea Nacional a Sabadell (Barcelona).

Segons han indicat en una breu compareixença, Baños i altres diputats de la CUP, hi ha hagut "un resultat molt ajustat" en registrar un empat a 1.515 vots entre els militants partidaris d'acceptar l'acord amb el JxSí i d'investir com a president de la Generalitat a Artur Mas i els contraris a aquesta possibilitat.

En aquest context, ha explicat Baños, i a fi de superar "l'aritmètica diabòlica" amb la que l'independentisme català ha hagut d'afrontar resultats com el de les eleccions del 27S i l'assemblea d'avui de la CUP, "cal trobar solucions polítiques "que permetin" la construcció de la república catalana ".

Tant Baños com la portaveu parlamentària, Anna Gabriel, han coincidit a demanar a Junts pel Sí que "faci una lectura adequada" del resultat de l'assemblea "perquè ara té l'opció de presentar una altra proposta" que millori l'actual, o quedar-se quieta" .

En tot cas, la CUP obrirà de nou una ronda de consultes amb les seves assemblees locals i territorials i després seran el Consell Polític i el Grup d'Acció Parlamentària (GAP) que el dissabte 2 de gener acabaran adoptant la decisió respecte a la investidura i el nou Govern.

Baños ha dit que la CUP no té por de seguir prenent decisions col·lectives mitjançant assemblees, "perquè massa sovint" estan "acostumats a veure" com en altres partits "es prenen en despatxos".

Gabriel ha incidit en aquest aspecte per advertir sobre "els intents de ridiculitzar les nostres assemblees" i ha assegurat que, darrere dels números que han comportat l'empat registrat avui, "parlen els cors de molts militants".

"No hi ha cap opció guanyadora, tal com desitjava una gran part del país", ha admès no obstant aquesta mateixa diputada i portaveu de la CUP al Parlament.