L'assemblea de la CUP ha donat com a guanyador de la primera ronda de votacions l'escenari 2. És a dir, el que rebutja el consell de presidència encapçalat per Artur Mas, i per tant l'acord polític, i defensa al mateix temps esgotar el terminis de negociació per buscar una presidència de consens, assumint que això pot comportar noves eleccions. Han votat a favor d'aquesta opció un total de 1.418 persones, és a dir, el 47,14% dels 3.008 vots de l'assemblea cupaire que es reuneix aquest diumenge a Sabadell. Un percentatge molt ajustat al que ha quedat en segona posició (1.359 vots, un 45,7%), l'opció que planteja acceptar-ho tot. La votació d'aquest migdia també ha servit per deixar fora de la segona ronda de votació, aquesta tarda, el quart dels escenaris: el que rebutjava el consell de presidència amb Mas i contemplava l'abstenció de la CUP al ple d'investidura.

El resultats de la primera ronda de votació han deixat un empat tècnic, un frec a frec entre l'escenari 2, el més votat, i l'escenari 1. El que ha obtingut més suports ha estat el que contempla rebutjar el consell de presidència encapçalat per Artur Mas, i per tant, l'acord polític, i esgotar el termini de negociació per continuar buscant una presidència de consens amb JxSí, que inclogui també pla de xoc, full de ruta per la ruptura i procés constituent. Els cupaires assumeixen amb aquesta opció que es pot anar a noves eleccions si Junts pel Sí no posa sobre la taula una alternativa de presidència. Aquesta opció ha obtingut el suport de 1.418 militants i simpatitzants, el 47,14% dels vots. En llegir-se els resultats, és l'única opció que s'ha endut aplaudiments de l'assemblea.

El segon escenari més votat és el que planteja, en canvi, dir 'sí' a l'acord polític i per tant acceptar el consell de presidència encapçalat per Artur Mas. Tot plegat, a partir d'un full de ruta de desconnexió institucional i de ruptura democràtica i pla de xoc, tal com proposa el document definitiu que va oferir en última instància JxSí als diputats de l'esquerra anticapitalista. Aquesta opció ha tingut un aval de 1.359 vots; és a dir el 45,7%.

Les altres dues opcions, els escenaris 3 i 4, han quedat molt lluny dels altres dos. L'opció 3, que planteja rebutjar l'acord polític i el consell de presidència però "afavorir" la investidura d'Artur Mas amb la intenció d'evitar noves eleccions, només ha convençut 109 persones, un 3,62% dels vots. Les dues opcions més votades i aquesta tercera seran les que se sotmeten aquesta tarda a votació en segona ronda, ja que cap de les propostes ha obtingut el 50% dels vots.

El quart dels escenaris, el que ha obtingut menys suports, és el que queda descartat per la segona volta. És el que plantejava rebutjar el consell de presidència liderat per Mas i traslladava a JxSí la "responsabilitat de buscar suports més enllà" del grup parlamentari de la CUP, que s'hauria abstingut durant el ple d'investidura. Aquest escenari també contemplava noves eleccions. Ha obtingut només l'aval de 103 persones, el 3,42% dels vots.

En total, en la votació del matí han votat 3.008 persones de les 3.040 que tenien dret a fer-ho. Hi ha hagut quatre nuls i quinze blancs. La darrera i última actualització del cens d'inscrits, que s'ha tancat a les 4 de la tarda, eleva el nombre de militants que podran votar a 3.111.

Text