La Guàrdia Civil va escorcollar un domicili a Barcelona relacionat amb dues persones detingudes a Suïssa per la seva vinculació amb el terrorisme gihadista, una de les quals portava documentació siriana i l'altra permís de residència espanyol.

Segons informa el ministeri de l'Interior, tots dos van ser arrestats el passat dia 11 per la Policia suïssa a Ginebra, que va trobar en un dels vehicles utilitzats pels detinguts, que van residir a Espanya recentment, traces d'explosiu l'origen del qual s'està investigant.

El registre va ser dut a terme per agents de la Direcció d'Informació de la Guàrdia Civil amb unitats de la Zona de Catalunya i de la Comandància de Barcelona, sota la direcció del Jutjat d'Instrucció número 3 i la Fiscalia de l'Audiència Nacional.

Després de la detenció dels dos individus -A.A., de 19 anys, i K.A., de 24-, la Guàrdia Civil, en coordinació amb les autoritats suïsses, va iniciar una investigació per intentar determinar les connexions amb Espanya i possibles activitats terroristes dels arrestats.

En el marc d'aquesta investigació, les autoritats suïsses han sol·licitat la cooperació de la Guàrdia Civil per realitzar les gestions necessàries que determinin l'autenticitat de la documentació que portaven els detinguts, així com per aclarir les activitats i contactes dels mateixos mentre van residir a Espanya.

Amb el material confiscat durant el registre practicat ahir al matí, els investigadors de l'institut armat podran reconstruir les activitats d'aquests dos individus a Espanya i les seves possibles vinculacions amb activitats terroristes.

Fins a deu anys de presó

Els detinguts, en aplicació de la legislació antiterrorista suïssa, s'enfrontarien, en el cas de provar-se els fets dels quals són acusats, a una pena de fins a deu anys de presó per associació de malfactors.

Aquesta actuació s'emmarca dins de les accions que la Guàrdia Civil desenvolupa per mantenir actius tots els canals de col·laboració policial internacional amb les principals agències i serveis antiterroristes occidentals, subratlla Interior.

Es tracta de possibilitar la investigació de qualsevol activitat a Espanya de membres de grups terroristes gihadistes detectats a Europa i el descobriment de totes les seves estructures i xarxes de suport.

Els dos suposats gihadistes van estar també tancats al Centre d'Internament Temporal d'Estrangers -CETI- de Melilla, segons van indicar a Efe fonts de la lluita antiterrorista.