La Societat Catalana de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya, demana celeritat al jutge per aclarir el cas Traiber després que el magistrat hagi implicat 47 metges per implantar pròtesis en mal estat.

La Societat expressa el seu malestar pel fet que s'hagi fet públic l'acte del jutjat número 3 de Reus en el qual implica 60 persones, 47 d'elles metges, en el cas que s'investiga sota secret de sumari. Aquests especialistes demanen que s'aclareixin amb rapidesa aquests fets per tornar l'honorabilitat als afectats, ja que aquesta situació els danya enormement i també perjudica la professió mèdica.

La Societat lamenta que s'hagin fet públics els noms i cognoms de professionals en aquest moment del procés, «ja que la publicació parcial de l'acte condueix a lectures errònies que posen en dubte el prestigi dels metges». També demanen que es respecti la seva presumpció d'innocència i, davant el clima de desconfiança que generen fets així, afirmen que «els cirurgians ortopèdics del nostre país tenen un altíssim nivell professional». Així ho acrediten «els bons resultats globals de les pròtesis de maluc i genoll que s'implanten, segons dades del Registre d'Artroplàsties de Catalunya RACat, comparables als publicats en els millors registres mundials». El jutjat número 3 de Reus investiga d'una banda les pròtesis defectuoses fabricades per l'empresa Traiber, precintada per una alerta sanitària a l'octubre del 2014 i, per una altra, si els metges les van implantar a canvi de comissions i regals. També investiga si els metges de l'Hospital de Sant Joan de Reus van rebre pressions per part de l'Ajuntament de la ciutat per comprar pròtesis d'aquesta marca. El jutge va aixecar parcialment el secret de sumari i es va saber que en una de les agendes i altres documents intervinguts en el registre de l'empresa, hi apareixien noms de metges de vint hospitals públics i privats de Catalunya. La petició de celeritat de la Societat de Cirurgians Ortopèdics se suma a la del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya i al sindicat Metges de Catalunya. Diversos centres hospitalaris, com l'Hospital de Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona, el barceloní CSI i la clínica Dexeus, que apareixen en l'acte judicial, han negat haver treballat mai amb la marca Traiber.