La CUP va decidir ahir traslladar d'Esparreguera (Barcelona) a Girona l'assemblea nacional convocada per al dia 27, en què té previst decidir si dóna suport a la investidura d'Artur Mas com a president de la Generalitat, davant l'alta participació, amb 1.700 persones inscrites fins ahir.

Segons va informat aquesta formació, la sessió extraordinària i conjunta del consell polític i del grup d'acció parlamentària de la CUP-CC -Crida Constituent- que es va celebrar a Artés -Bages- va ratificar la proposta de reglament per a l'assemblea del dia 27, encara que caldrà aprovar definitivament el dia 27 com a primer punt de l'ordre del dia.

L'assemblea també haurà de ratificar les quatre opcions possibles de votació acordades pel secretariat nacional de la CUP, dues d'elles favorables a investir el candidat de Junts pel Sí -JxSí-, Artur Mas, com a president i les altres dues en contra encara que amb diversos matisos.

L'alta participació que es preveu a l'assemblea va obligar la CUP a canviar de localització d'Esparreguera a Girona, en concret al complex esportiu de Palau. Els organitzadors van voler subratllar que els responsables del teatre de La Passió de Esparraguera els havien donat totes les facilitats per celebrar la seva assemblea i el teatre reunia tots els requisits necessaris però "s'ha quedat petit davant el ritme d'inscripcions".

Comandament a distància

"Per motius tècnics -afegeixen-, també s'ha canviat el sistema de votació que, finalment, es realitzarà amb un comandament a distància, cosa que permet reduir el temps de recompte"

La CUP preveu que la seva assemblea comenci a les nou del matí i acabi a les sis de la tarda; a les onze del matí permetran a la premsa que prengui imatges de la reunió i cap a dos quarts de set de la tarda oferiran una roda de premsa que es retransmetrà en directe per Internet.