S'esgota la data límit que fa setmanes es van autoimposar els negociadors de Junts Pel Sí i la CUP per arribar a un acord. Aquest proper dimarts, dia 22, tenen previst tancar el document que se sotmetrà a la validació de l'Assemblea Oberta que l'esquerra anticapitalista farà el proper 27 de desembre a Girona. Diputats d'una i altra formació s'han reunit aquest dilluns al Parlament en una de les darreres reunions dels equips negociadors. La reunió, als despatxos del grup parlamentari de Junts Pel Sí, ha començat abans de dos quarts de sis i s'ha allargat durant dues hores i mitja. A la sortida, ni uns ni altres han volgut fer declaracions als mitjans de comunicació i només se'ls ha escoltat emplaçar-se per a "demà".

Per part de la CUP han participat els diputats Anna Gabriel, Antonio Baños, Eulàlia Reguant, Gabriela Serria i Benet Salellas, que ha arribat l'últim i ha estat el primer en sortir. Baños i Serra també han abandonat la reunió abans que es donés per acabada. A la sortida de la reunió, el diputat de JxSí Lluís Llach ha confirmat que el document està molt avançat: "si en dos mesos no hem avançat és que seríem inútils". Llach ha explicat que l'acord "es tancarà molt aviat".

Abans que els equips negociadors comencessin a parlar, la direcció de Junts Pel Sí s'ha trobat com fa de manera habitual els dilluns. També ho ha fet immediatament després que els últims diputats de la CUP, Anna Gabriel i Eulàlia Reguant, abandonessin la reunió.