Desmunten un grup criminal que robava en pisos sense deixar rastre

Els quatre integrants, originaris d'Europa de l'Est, havien comès robatoris per tot Catalunya

21.12.2015 | 06:30
Desmunten un grup criminal que robava en pisos sense deixar rastre
Desmunten un grup criminal que robava en pisos sense deixar rastre

Els Mossos d'Esquadra van desarticular el passat 11 de desembre un grup criminal que es dedicava a cometre robatoris amb força en pisos d'arreu de Catalunya. Els quatre detinguts, originaris d'Europa de l'Est, forçaven els panys sense deixar cap tipus de marca i sostreien diners en metàl·lic i objectes de valor dels habitatges. L'operació policial es va iniciar a principis del mes de desembre quan els investigadors van tenir coneixement que un grup criminal format per tres ciutadans georgians i un ciutadà letó, amb domicili a la ciutat de Tarragona, estaria relacionat amb diversos robatoris.En total, els investigadors tenien constància que el grup criminal hauria comès quatre robatoris en domicilis de Tàrrega, Terrassa, Vilanova i la Geltrú i Vilafranca del Penedès.
Els arrestats tenien un grau d'especialització molt alt i forçaven els panys de les portes sense deixar cap tipus de marca.Per accedir a l'interior dels habitatges forçaven els panys amb rossinyols i claus bumping i, un cop a dins, sostreien diners en metàl·lic i tots aquells objectes amb un alt valor econòmic. Quan sortien del pis donaven una volta de clau al pany per tal que el propietari no sospités que havien accedit a casa seva.
Fruit de les indagacions, es van detenir els quatre integrants del grup a la ciutat de Tarragona. En l'escorcoll del domicili els agents van trobar 3.450 euros i una gran quantitat d'objectes sostrets, així com una gran quantitat de claus i panys que feien servir els detinguts per aprendre a obrir les portes sense deixar marca. Després de declarar en seu judicial, tres dels detinguts van ingressar a presó, mentre que el quart va quedar en llibertat amb càrrecs.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema