El conseller de Salut, Boi Ruiz, va sortir en defensa de l'expresident del Col·legi de Metges, el doctor Miquel Vilardell, imputat en el cas Traiber, que investiga el cobrament de comissions per part de professionals mèdics per col·locar a pacients pròtesis d'aquesta empresa.

«És una qüestió que ni li va ni li ve i cal una resposta ràpida. Estem davant d'un error d'una dimensió important», va etzibar el conseller. «No pot crear-se cap mena de dubte sobre la seva honorabilitat», va afegir.

Boi Ruiz també va negar que es reunís amb cap representant de Traiber, com insinua el sumari del cas, que recull anotacions de l'agenda de trobades de l'empresa: «Ni els conec ni hem fet cap ?reu?nió». «S'hauria d'esclarir com més aviat millor».

El conseller de Salut considera que «no és de rebut» que el doctor Vilardell, expresident del Col·legi de Metges, aparegui en el sumari de la peça separada 4 del cas Innova per suposats delictes de prevaricació, blanqueig, malversació, estafa o tràfic d'influències, relacionats amb l'ús de pròtesis de l'empresa Traiber. Ruiz creu que Vilardell ha estat imputat «simplement perquè era el president del Col·legi de Metges», tot i no haver tingut cap relació amb aquesta qüestió, com el mateix Vilardell assegurava aquesta mateixa setmana. «Una persona de la trajectòria i de la categoria professional del doctor Vilardell necessita una resposta ràpida».

D'altra banda, el sumari del cas també recull anotacions de les agendes de reunions de l'empresa, on figuren trobades amb el llavors conseller d'Empresa Josep Maria Mena -el 2012-; amb el conseller de Salut, Boi Ruiz -2011- i, fins i tot, hi ha una referència al president de la Generalitat, Artur Mas -2010.

El conseller de Salut va negar cap contacte de manera rotunda: «A aquesta empresa ni la conec ni he fet cap reunió. Desconec el contingut del sumari», va dir Ruiz, a l'hora que recordava que el Govern ja es va personar com a acusació en el cas.

Dijous diversos col·lectius mèdics van manifestar les seves reserves sobre l'acte que va fer públic el jutge. Metges de Catalunya, per exemple, creu que aquests casos «no haurien de servir per qüestionar la professionalitat del col·lectiu mèdic» alhora que expressa la seva confiança màxima en la justícia.

No obstant això, van demanar que «es respecti el principi de presumpció d'innocència» i lamenten que «s'hagin difós els noms i els centres de treball dels metges investigats, sense que s'hagi aclarit abans la seva presumpta participació en els fets».