El Ministeri de Foment i el Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat han fixat el dispositiu de serveis mínims de Renfe per a la jornada de vaga que ha convocat el sindicat de la CGT per aquest divendres 18 de desembre. S'han decretat serveis mínims del 66% als trens de Rodalies i Regionals entre les sis i dos quarts de deu del matí i entre les cinc de la tarda i dos quarts de nou del vespre, mentre que la resta de la jornada el servei serà del 33%. Les línies R2, R11 i R8 afectades pel robatori de coure d'aquesta setmana també tindran els mateixos servis essencials que a la resta de Rodalies i Regionals perquè la jornada de vaga va ser convocada prèviament a la incidència, segons ha puntualitzat Renfe. A més, els trens de la línia R2 nord faran el recorregut habitual Sant Celoni - Aeroport.

A conseqüència de la incidència de Bifurcació Mollet, Renfe estima que els trens de les línies R2 i R11 puguin incrementar el seu temps de viatge en una mitjana de 30 minuts. Pel que fa a l'R8, aquesta línia circularà només al tram Martorell-Cerdanyola Universitat. Els passatgers del tram Mollet-Granollers Centre s'encaminaran cap l'estació de Montcada i Reixac on podran desplaçar-se caminant fins l'estació de Montcada i Reixac-Manresa ubicada a la línia R4/R7. No es prestarà servei complementari d'autocars.

La mobilitat dels passatgers dels trens de Llarga Distància Convencional i Alta Velocitat es garantirà amb un servei del 72%, mentre que els serveis mínims d'Avant seran del 63%.