La Sareb, l'anomenat «banc dolent», ha cedit per un període de vuit anys un total de 200 pisos a l'Ajuntament de Barcelona per a dedicar-los a emergències socials. La meitat dels pisos estan ocupats en precari i la resta buits, i el consistori pagarà 75 o 125 euros mensuals segons el cas a l'entitat financera, mentre que els llogaters pagaran en funció de la seva renda familiar.

L'alcaldessa, Ada Colau, es va mostrar satisfeta pel conveni signat amb la Sareb, però va dir que calen més acords com aquest amb altres entitats. Per això, va reiterar que la cessió dels grans propietaris de pisos buits per a funció social es farà «per les bones o per la llei», en referència a la llei catalana que preveu sancions en cas de tenir pisos buits durant molt de temps. Es tracta del primer conveni de la Sareb amb un ajuntament, ja que fins ara s'havien signat acords només amb comunitats autònomes.

Els primers 50 pisos buits passaran a mans de l'Ajuntament avui mateix, i ja han estat revisats per si requereixen obres de reforma o no. En el cas d'obres, es pagaran a mitges entre el consistori i la Sareb, amb un màxim de 7.000 euros.