Una operació conjunta entre els Mossos d'Esquadra, la policia espanyola i l'Agència Tributària va permetre la desarticulació d'un grup dedicat al robatori de cotxes d'alta gamma a Catalunya i l'Estat i al seu enviament per via marítima al Paraguai, on eren blanquejats i introduïts als mercat.

En total, es van detenir 25 persones, de les quals 19 a Catalunya, i es va acreditatr que 125 dels 200 vehicles van ser sostrets en terres catalanes. Les 19 detencions de l'operació a Catalunya, que va culminar el 24 de novembre, es van produir a Terrassa, Granollers, Sabadell, Mollet del Vallès, Castellolí, Corbera de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts i Barcelona, mentre que les sis restants van ser a Madrid, Bilbao, Algete i San Sebastian de los Reyes. L'operació va estar dirigida pel Jutjat número 2 d'Esplugues de Llobregat. Les primeres indagacions van permetre detectar l'existència de diversos llocs de càrrega on actuaven persones d'origen paraguaià, des d'on s'emmagatzemaven contenidors amb vehicles i peces de segona mà que sortien per mar al Paraguai.

Llocs de càrrega

En aquests llocs de càrrega, els investigadors van recuperar diversos vehicles sostrets sense marques de forçament, fet que indica que els lladres tenien un alt nivell d'especialització.

Mesos més tard van tenir coneixement que una gran quantitat de vehicles sostrets havien estat recuperats al Paraguai.

Els investigadors van acreditar l'existència d'aquesta organització després de fer uns seguiment de la documentació dels contenidors i com els integrants del grup a l'Estat i al Paraguai estaven perfectament coordinats per lucrar-se amb e tràfic il·lícit dels vehicles.

Els grups espanyols eren els encarregats del robatori de vehicles i les gestions logístiques pel seu trasllat a Paraguai, com la falsificació dels documents lliurats a la duana, mentre que els residents a Paraguai eren els responsables de la recepció dels vehicles, el procés de nacionalització, la venda i el pagament als grups de l'Estat espanyol.