El director general de Turisme de Barcelona, Jordi William Carnes, va alertar que els recents atemptats de París podrien provocar una caiguda del turisme que rep la capital catalana i que procedeix de països en els quals Europa es percep com un tot.

Carnes va advertir d'aquest possible risc durant la seva participació en una assemblea de l'Associació d'Apartaments Turístics de Barcelona, Apartur, davant els quals va demanar un esforç per innovar i mantenir la situació de Barcelona com un dels primers destins turístics.

Una marca important

«Barcelona té una marca molt potent, però s'ha de cuidar perquè no pel fet d'estar ara a dalt ho estarem sempre. La situació de França no ens beneficia perquè s'identifica amb Europa», va assegurar. En declaracions posteriors als periodistes, el director general de Turisme de Barcelona va destacar que els conceptes turisme i seguretat van molt lligats. «Els turistes no viatgen a llocs que són insegurs. Quan un mira la situació des de l'altra punta del món, mil quilòmetres -els que separen París de Barcelona- no és una distància tan allunyada», va dir. Segons el seu parer, és necessari «redoblar els esforços en seguretat» per reduir el màxim possible una caiguda de cert tipus de turistes a Europa a causa de la sensació d'inseguretat que puguin tenir.