El departament de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat va aprovar línies d'ajuda per valor de 580.451,09 euros destinades a vuit ens locals de la demarcació de Lleida, amb la finalitat d'arreglar els desperfectes causats per les trombes d'aigua i la riuada que es van registrar el passat 2 de novembre. Aquestes ajudes van ser anunciades ahir per la consellera de Governació i Relacions Institucionals, Meritxell Borràs, en la visita institucional que ha realitzat a les localitats d'Agramunt i Tàrrega.

Les partides serviran per donar cobertura a actuacions de neteja, reposició de paviments, reconstrucció de camins, reparació d'instal·lacions municipals o substitució de mobiliari urbà, entre d'altres.

Agramunt, la població en la qual van morir quatre ancianes que dormien en una residència geriàtrica de la localitat a l'inundar-se els baixos de la mateixa després d'una crescuda sobtada del riu Sió, és la localitat que rebrà més ajudes, en obtenir gairebé 247.000 euros. Li segueix Tàrrega amb 128.000 euros aproximadament i Guixers amb poc més de 68.000. Les quantitats que reben la resta de localitats són inferiors a 60.000 €.