Detenen dos traficants d´armes que negociaven amb cārtels de la droga

Els arrestats oferien llanįacoets antitanc, llanįagranades i fusells a cārtels de la droga mexicans

14.12.2015 | 06:30
Examinant els catālegs d´armes.
Examinant els catālegs d´armes.

La Guārdia Civil va detenir dos homes a Barcelona, un de nacionalitat suīssa i l'altre iraniana, integrants d'una organitzaciķ que pretenia vendre armes de guerra a cārtels de la droga de Mčxic. Els arrestats oferien llanįacoets antitanc, llanįagranades i fusells de precisiķ i assalt als cārtels per assegurar la seva protecciķ en els trasllats de droga de Mčxic a els Estats Units.
La investigaciķ de la Guārdia Civil, batejada amb el nom d'Operaciķ Agost s'ha realitzat conjuntament amb l'Agčncia Antidroga dels EUA (DEA). Una comunicaciķ i intercanvi de dades que es va iniciar quan es van detectar diverses persones que podien dedicar-se al blanqueig de capitals procedents del narcotrāfic.
Avanįada l'operaciķ, es va comprovar que els sospitosos eren realment traficants d'armes i que volien fer negocis amb cārtels de la droga mexicans.
El passat mes de novembre els dos sospitosos van ser arrestats després de mantenir diverses reunions en un hotel de Barcelona amb altres persones, presumiblement per tancar operacions de compravenda d'armes de guerra.
Entre els objectes decomissats per la Guārdia Civil hi havia catālegs d'armes de foc -principalment fusells d'assalt i precisiķ-, així com diverses notes manuscrites amb encārrecs d'aquest tipus de material.
Els detinguts per trāfic d'armes de guerra, Rahimi F., de 40 anys, i Vicent G., de 44 anys, tenien vigent una ordre internacional de detenciķ emesa per les autoritats dels Estats Units.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaįos recomanats: Premis cinema