L'Organització de les Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura -Unesco- va incloure ahir Barcelona en la seva Xarxa de Ciutats Creatives, en qualitat de Ciutat Literària, un reconeixement vist com una «gran oportunitat» per al sector cultural per l'ajuntament i els editors barcelonins. La mateixa directora general de la Unesco, Irina Bokova, va assenyalar des de París, en un comunicat, que «la Xarxa de Ciutats creatives representa un potencial enorme per recalcar el valor de la cultura com accelerador del desenvolupament sostenible».

Barcelona formarà part així d'una xarxa de més d'un centenar de ciutats que assumeixen el compromís de «col·laborar i desenvolupar aliances per promoure la creativitat i les indústries culturals, compartir pràctiques idònies, reforçar la participació en la vida cultural i integrar la cultura en els seus plans de desenvolupament econòmic i social».

«Aprofitar-ho al màxim»

La comissionada de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Berta Sureda, va considerar que la inclusió de Barcelona dins de la Xarxa de Ciutats Creatives de la Unesco és «una gran oportunitat» que el municipi ha d'«aprofitar al màxim» els anys vinents. Sureda va destacar que la capital catalana compta amb una «gran riquesa i diversitat» en l'àmbit de l'edició i del llibre, cosa que va ser reconeguda ahir per la UNESCO. Segons el seu parer, aquest fet permetrà l'intercanvi d'experiències entre diferents ciutats i suposarà «poder organitzar activitats que donaran visibilitat al sector».