El jutjat número 5 de Tortosa investiga deu agents dels Mossos d'Esquadra per presumptes irregularitats en subhastes de vehicles embargats, així com la cap de la Tresoreria de la Seguretat Social a la ciutat, segons han confirmat fonts judicials. El jutjat número 5 de Tortosa està investigant un cas de presumptes irregularitats en les subhastes de vehicles embargats en el qual estan sent investigades 13 persones, entre elles la cap de l'oficina de la Tresoreria de la Seguretat Social a la ciutat, deu agents dels Mossos d'Esquadra i dos familiars dels policies.

Segons va informar ahir TV3, la causa està oberta pels delictes de tràfic d'influències, negociació i activitat prohibida a funcionari públic, i abús en l'exercici de la seva funció, i el jutjat citarà a declarar els investigats a partir de la setmana que ve.

En aquest sentit, la direcció general de la Policia va emetre un comunicat en el qual informa que va ser el mateix Cos de Mossos d'Esquadra, a través de la Divisió d'Assumptes Interns -DAI-, el que va iniciar el passat 25 de febrer una investigació a partir d'una denúncia anònima que alertava dels fets.

Precintar els vehicles

Els Mossos d'Esquadra són els encarregats de precintar els vehicles que són embargats per la Tresoreria de la Seguretat Social per impagaments, i derivar-los a un procediment públic de subhasta.

Ara el que s'investiga és si, fora del procediment habitual, va haver-hi vehicles que, gràcies a una suposada conjura entre els investigats, van ser adjudicats sense seguir els procediments legals a alguns dels agents i/o familiars.

Segons la policia catalana, després de dos mesos d'iniciar les investigacions, la Fiscalia va requerir als Mossos que obrissin un procediment en haver rebut també una informació anònima sobre els fets.

A partir d'aquell moment, els Mossos es van posar a disposició de la fiscalia per continuar la investigació, fins que el passat 8 de maig la Fiscalia de Tarragona va traslladar tota la informació al jutjat d'instrucció número 5 de Tortosa, que va obrir diligències penals i va acordar el secret d'actuacions. El passat 23 de novembre, el jutge va aixecar el secret d'actuacions i prendrà declaració als 13 investigats a partir del 15 de desembre.