El cap de files del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, va defensar ahir que no té "res de res a veure" amb el "cas Mercuri" i es va mostrar "tranquil" i "confiat" que la seva imputació se resoldrà "ràpidament". Collboni va fer aquestes declaracions després de declarar davant la jutgessa d'instrucció número 1 de Sabadell que porta el "cas Mercuri" per un suposat delicte de tràfic d'influències en la concessió d'una llicència per part del Consell de l'Audiovisual de Catalunya -CAC- a l'empresari fundador de Canal Català, Nicola Pedrazzoli.

El socialista va explicar que ha contestat a totes les preguntes que li han fet tant la defensa com l'acusació popular com el fiscal i que ho ha fet amb "la màxima transparència". "No tinc res a amagar", va dir Collboni al sortir dels jutjats.

Ahir també havia de declarar Pedrazzoli però no ho va fer per un problema en la notificació de la citació. Collboni va declarar en el marc de la investigació de la peça 29, que investiga un presumpte delicte de tràfic d'influències al CAC per aconseguir la concessió del canal per part de Pedrazzoli.

Collboni apareix en unes converses telefòniques de l'exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, amb l'empresari on aquest li explicaria que hauria demanat a Collboni que li fes gestions. La jutgessa va imputar en un primer moment Bustos per aquest apeça i el passat dilluns es va fer pública també la imputació de Collboni i Pedrazzoli.

En sortir dels jutjats, el socialista va asseverar que no té "res, de res, de res" a veure amb aquesta peça, parafrasejant una de les converses que apareix al sumari del cas i on Bustos diu que Collboni no va fer "absolutament res de res, de res".

"Espero que en les properes setmanes això s'aclareixi", va dir Collboni al temps que va expressar la seva "confiança en al justícia". En ser preguntat sobre si va rebre trucades de Bustos, Collboni va contestar que no vol fer "cap judici mediàtic contra ningú" i que es va limitar i es limitarà a defensar la seva posició.

El socialista va afegir que té "plena predisposició a col·laborar i que la veritat s'imposi". Més enllà de Collboni, aquest dijous també han declarat com a testimonis el llavors president del CAC, Ramon Font, i la llavors consellera de l'ens Carme Figueras.

Tant l'un com l'altre haurien negat qualsevol tipus de pressió per part dels polítics en aquesta qüestió. D'altra banda, estava previst que declarés com a imputat Pedrazzoli però no va comparèixer per un problema en la notificació de la citació i ara la jutgessa l'haurà de tornar a citar.