El jutjat d'instrucció número 1 de Sabadell va citar a declarar el cap del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, dins de la investigació de la peça 29 del cas Mercuri, segons va informar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya -TSJC-.

Aquesta peça investiga un presumpte delicte de tràfic d'influències al Consell de l'Audiovisual de Catalunya -CAC- per aconseguir la concessió d'un canal de televisió per part de l'empresari Nicola Pedrazzoli, segons va explicar la plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, que exerceix l'acusació popular.

Pedrazzoli també va ser citat a declarar en qualitat d'imputat, així com altres testimonis vinculats al CAC en el moment de la comissió dels fets investigats. Aquestes imputacions se sumen a la de l'ex alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, que també ho estava per aquesta peça.

En un comunicat, la plataforma va explicar que de la lectura de l'atestat policial «es fan paleses les enormes pressions que tant Manuel Bustos com Nicola Pedrazzoli van exercir sobre els representants del PSC al Consell Audiovisual de Catalunya amb l'objectiu que votessin a favor de la concessió d'un nou canal televisiu a Pedrazzoli», fundador i propietari de Canal Català TV.

La plataforma afegeix que aquesta pressió «també seria exercida per Jaume Collboni, el qual mantindria diferents converses amb Manuel Bustos en aquest sentit». La plataforma està estudiant la possibilitat de demanar noves imputacions un cop estudiat l'abast de les actuacions que es desprenen del sumari d'aquesta peça.

Sabadell Lliure de Corrupció va assegurar que aquesta peça deixa clar «quins eren els veritables interessos de Manuel Bustos i el seu entorn, molt lluny dels interessos de la ciutat i del paper d'alcalde, fins a resultar sorprenent la quantitat de gestions realitzades i el temps invertit per aconseguir objectius destinats a satisfer els seus interessos i els dels seus amics».

Els fets s'investiguen en la peça 29 d'un total de 33 en que està dividida la causa del cas Mercuri. La plataforma ha explicat que el proper dimecres acudirà a les declaracions de Collboni i Pedrazzoli per exercir l'acusació popular. A partir del dia d'avui, la figura de l'imputat passa a tenir el tractament d'investigat en una primera fase d'instrucció amb l'entrada en vigor de la llei d'enjudiciament criminal.

Collboni es defensa

Per la seva banda, Collboni va voler respondre a l'anunci de la imputació maniestant a través d'un comunicat la seva «absoluta convicció» que va actuar en tot moment dins la legalitat en l'exercici de les seves anteriors funcions polítiques com a secretari de comunicació del PSC.

Collboni explica que va posar els seus càrrecs a disposició de l'executiva nacional del PSC i de la Federació de Barcelona i que els dos l'han ratificat. Finalment, assegura que està totalment disposat a col·laborar amb la Justícia i confia que el procés es produeixi amb la «màxima celeritat possible».