L'agència de qualificació de risc creditici Moody's veu garantit el suport de l'Estat a les comunitats autònomes en matèria de liquiditat el 2016, cosa que ajudarà a les autonomies en el seu procés de reducció del dèficit gràcies a aquesta font de finançament però barata. En el seu últim informe sobre autonomies i entitats locals, l'agència subratlla que la tensió entre Catalunya i el Govern central es mantindrà l'any vinent, cosa que podria entorpir la consecució de l'objectiu de dèficit en aquesta autonomia.

Moody's també espera que la reforma del sistema de finançament autonòmic proporcionarà a les comunitats una porció més gran dels impostos compartits (IRPF, IVA i impostos especials). «Esperem que el creixement econòmic d'Espanya ajudi a reduir els dèficits regionals a través de majors ingressos fiscals», assegura l'analista de Moody's i autora de l'informe, Marisol Blazquez.

«Mentrestant, preveiem que el suport a la liquiditat autonòmica per part del Govern central seguirà sent fort al llarg de 2016, cosa que contribuirà a frenar el cost en interessos assumit per les regions en tractar-se d'una font barata del finançament», afegeix l'experta.