La directora general de Tributs i Joc de la Generalitat, Elsa Artadi, va acusar ahir el Govern central de "vetar" la participació de Catalunya en les loteries europees.

En declaracions al 3/24, Artadi va comentar que "no hi ha transvasament" d'altres jocs a La Grossa, la loteria catalana que se sorteja el 31 de desembre, i ha reconegut que des del 2007 les loteries catalanes com el 6/49 o el Trio han disminuït en la seva recaptació, pel que concentren els seus esforços en el nou producte, La Grossa.

"No podem jugar a l'Eurojackpot o a Euromillones. La loteria espanyola, amb el suport estatal, ens ha vetat. Som membres de les loteries europees però com no tenim un estat darrere que ens recolzi, no ens deixen participar", va denunciar Artadi.

La directora de Tributs i Joc va recordar que aquest segon any de La Grossa es dedicaran els beneficis a benestar social i que al jugar només 80.000 números, en comptes de 100.000, com l'any passat, hi ha més possibilitats que toqui.

També Artadi va informar que s'han venut ja "19 o 20 milions", però no ha apostat per igualar els 25 de l'any passat per "la crisi", i va avançar que el sorteig se celebrarà el dia 31 de desembre, "al matí, en un programa de televisió, però no al Teatre Nacional de Catalunya". A l'espera de la nova ubicació, serà un sorteig "més àgil, ?menys cerimoniós, amb més participació ciutadana i més obert".

D'una altra banda, Artadi, que també és secretària d'Hisenda de la Generalitat, va confirmar que "encara el Govern no ha presentat" recurs contenciós administratiu per discriminació en la percepció del FLA, ja que el Govern central ha fet marxa enrere i "el 16 de desembre es cobrarà íntegre", i no dividit en deu pagues i sense dependre de "si ens portem bé".