Sobre l'herència d'Andorra

La jutgessa de Barcelona remet el 'cas Pujol' a l'Audiència Nacional

El magistrat José de la Mata investigarà en una sola causa si l'origen dels diners a Andorra de tota la família és fruit de comissions irregulars

04.12.2015 | 16:51

La magistrada del Jutjat d'Instrucció número 31 de Barcelona ha traspassat a l'Audiència Nacional espanyola tota la investigació de l'anomenat 'cas Pujol'. El magistrat José de la Mata, després de rebre la petició de la fiscalia, va enviar a la jutgessa de Barcelona un informe on li donava arguments per agrupar la investigació que ell duia contra Jordi Pujol Ferrusola, la seva exesposa i diversos empresaris, amb la que es feia a Barcelona contra l'expresident de la Generalitat, la seva esposa i diversos fills per la suposada herència a Andorra.

De la Mata ja va estendre la investigació a altres fills de l'expresident, Pere i Josep, i va ordenar escorcolls policials dels seus domicilis el passat mes d'octubre.

Ara les dues causes s'unificaran en una de sola, i la justícia haurà d'esbrinar si l'origen de la fortuna de la família Pujol Ferrusola a Andorra és veritablement fruit de l'herència de l'avi Florenci Pujol i de les encertades inversions posteriors, o en realitat, com sospiten les acusacions, és resultat del diner negre cobrat en forma de comissions irregulars per l'adjudicació d'obra pública per part de governs de CiU.

La jutgessa de Barcelona havia imputat l'expresident Jordi Pujol, la seva dona, Marta Ferrusola, i quatre fills de la parella (Marta, Mireia, Pere i Jordi). En la causa de De la Mata estan imputats Jordi Pujol fill i els seus germans Josep i Pere, a més de l'exesposa del primogènit, Mercè Gironès, així com empresaris que haurien pagat comissions o ajudat a evadir els diners. El germà petit, Oleguer, està imputat al Jutjat Central número 1 de l'Audiència Nacional també per blanqueig de capitals per les seves operacions immobiliàries amb Drago Capital.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema