Les negociacions entre Junts pel Sí i la CUP sembla que avancen després de les reunions que s'han celebrat aquest matí al Parlament per parlar del pla de xoc i d'altres qüestions. Segons han explicat fonts de la CUP a l'ACN, JxSí ha acceptat d'entrada la seva proposta de reduir la negociació a una única taula, establir un calendari i un índex de treball, de tal manera que hi hagi una proposta tancada perquè pugui ser votada en l'assemblea del 27 de desembre. Els cupaires també han celebrat que hagin portat un document amb propostes per al pla de xoc social, que veuen un "començament" però que encara consideren "massa vagues". Fonts de Junts pel Sí han apuntat que la intenció era tancar propostes concretes en les reunions d'aquest dijous, però admeten que encara queden "serrells" per resoldre.

Representants de Junts pel Sí i de la CUP han mantingut aquest dijous al matí diverses reunions al Parlament, les primeres després del Debat Nacional que els cupaires van celebrar diumenge passat i coincidint amb la publicació de l'article de David Fernández favorable a facilitar la investidura d'Artur Mas a canvi d'un pla de xoc "real".

Les trobades estaven previstes inicialment per al passat dimarts, però van ser ajornades perquè Junts pel Sí va decidir celebrar trobada de grup precisament per valorar el resultat del debat de la CUP. Les negociacions s'han reprès finalment aquest dijous després que els cupaires hagin rebut el mandat de continuar negociant però mantenint el rebuig a la presidència de Mas.

A través d'una entrevista a l'ACN, el diputat Joan Manuel Busqueta demanava que JxSí concretés què accepta del pla d'emergència social proposat pels cupaires per tal de donar per tancada la negociació en aquest punt independentment de si hi ha acord final. Fonts de la CUP han valorat positivament el resultat de les reunions d'aquest matí perquè hi ha disposició de treballar, cosa que no veien tan clara fa uns dies.

Les mateixes fonts han celebrat també que l'altra part els hagi acceptat reduir la negociació a una única taula, establir un calendari a seguir i un índex de treball. Els cupaires apunten que Junts pel Sí ha portat també un document amb propostes per al pla de xoc, però aquí encara no hi ha acord perquè tot i considerar-les un "començament", la CUP encara les veu "massa vagues".

Des de Junts pel Sí es pretenia arribar a acords concrets ja aquest dijous en matèria social, però reconeixen que encara hi ha serrells per tancar.