L'exdiputat de la CUP David Fernández aposta, en un article publicat al diari Ara, per desbloquejar les negociacions del procés i la investidura facilitant que Artur Mas sigui president amb dos dels vots dels anticapitalistes.

Amb el seu llenguatge enrevessat, Fernández diu que "hi ha partit, cal jugar-lo sencer i és prohibit dopar-se", i que "ateses les tensions i dificultats lògiques" , suggereix "traçar la línia d'un mínim comú denominador". "Desbloqueig del bucle i desgel per passar pantalla. Efecte Arquimedes, ball de bastons de les contradiccions i fràgil equilibri malabar, potser l'únic possible, ara mateix, són dos vots al procés al costat d'un pla de xoc real i concret", assegura en el seu particular estil.

Fernández afegeix que fa aquest plantejament "a compte i risc, per poder xiular col·lectivament que el partit ha començat i que sortim a guanyar, val a dir, a construir". "I després seguim teixint: i patint, com sempre", afegeix, apostant així per tibar de la negociació entre els independentistes un cop ja hi hagi un Govern.

I és que per a Fernández, els catalans estan en un "fi de cicle i fi de règim, en l'hora de nosaltres mateixos, quan març no és cap alternativa, i pidolar dos vots en xec en blanc no arreglaria gaire res".

Tot i això, critica també la situació que ha fet que s'arribi aquí, i com "les pitjors retallades o la gestió patrimonialista del procés" en tenen gran part de la culpa. "Per això la CUP rondina i esbrina, pur sentit comú, que present i futur no poden reproduir el passat. Quan del pes de la història ningú se'n pot desempallegar mai i les motxilles compten tant com pesen. Per sort, ara i aquí, el futur ho pesa tot i compta molt més: el dilema ja no és mantenir el procés, sinó eixamplar-lo. Res al pap, doncs: per trobar la millor resposta sempre són imprescindibles totes les preguntes", assegura l'exdiputat de la CUP en el seu article.