La CUP ha reafirmat avui en l'assemblea realitzada a Manresa (Bages) el "no" a la investidura del candidat Artur Mas, i després de realitzar una consulta entre els assistents, ha decidit seguir negociant "una alternativa" i demanar a JxSí que "es mogui" en aquesta qüestió.

Després de celebrar durant tot el dia un intens debat sobre els quatre escenaris a considerar, els 1.200 militants i simpatitzants de la CUP han fet una votació, que ha donat el següent resultat: el 'no' a Mas ha obtingut 823 vots, i el 'sí condicionat', 434, mentre que els partidaris d'esperar a després de les eleccions del 20D han estat 139 i els d'anar a unes eleccions al març, 574.

La CUP, no obstant això, s'ha emplaçat a seguir negociant amb Junts pel Sí i també a convocar una Assemblea Nacional decisòria que encara no té data concreta.

Els resultats de l'assemblea realitzada al pavelló Nou Congost de Manresa han estat anunciats pel diputat per Girona, Benet Salelles, qui ha apuntat que "l'escenari que més adhesions ha suscitat és el de seguir explorant un pla de xoc de mesures socials, un procés de ruptura i una presidència alternativa a Artur Mas".

Segons Salelles, "els de JxSí diuen que s'han mogut molt i que nosaltres no, però si continuen proposant al mateix candidat, no veiem que el que diuen es basi en fets", i en aquest punt, ha indicat que la CUP "els hem proposat fins a cinc solucions diferents".

Entre crits d'"alerta Convergència, se'ns acaba la paciència", Salelles ha assenyalat que "qui s'ha mogut som nosaltres, i a l'altra banda no volen canviar res que tingui relació amb les privatitzacions o les retallades".

Ha explicat, no obstant això, que "seguirem asseguts a la taula de negociació fins que ens posin a sobre de la taula un pla de xoc, un procés de ruptura i un candidat a la presidència que no recaigui en Artur Mas".

En la mateixa línia, la diputada i dirigent d'Endavant -un dels sectors que hi ha a la CUP- Anna Gabriel ha confirmat que l'última paraula respecte a les negociacions la tindrà una Assemblea Nacional però que "a partir de demà seguirem treballant i proposant, encara que se'ns ha demanat que passem a l'ofensiva, que premem l'accelerador".

"Volem respostes concretes, que es reorientin les taules de negociació, nosaltres no els demanarem que assumeixin el nostre programa però no renunciarem a posar els mínims necessaris per a la gent d'aquest país", ha explicat abans de puntualitzar que no és la CUP la que advoca per unes eleccions el mes de març.

L'exdiputat David Fernàndez ha agraït el suport amb què compta el projecte de la CUP i ha apuntat que la seva formació mai ha estat partidària de signar xecs en blanc, encara que ha admès que hi ha una negociació "a contrarellotge i sembla que el temps s'acaba".

Segons David Fernàndez, "hem vingut a guanyar i no fallarem mai a la llibertat política del nostre poble, ni tampoc a la justícia social i a la ruptura democràtica".

La diputada Gabriela Serra ha afirmat que "ens tenen por perquè ens volen homologats, encotillats i porucs" i la CUP "no és res d'això", i ha advertit que "de CUP només n'hi ha una, és un puny, i a casa discutim i som fidels en les nostres posicions, però quan sortim a fora actuem com una única força".

"Nosaltres no portem només cinc anys d'independentisme, sinó més de trenta", ha subratllat en una al·lusió indirecta a CDC.